19 januari 2022
SEO tips voor het schrijven van een goede SEO blog

4 doeltreffende SEO tips voor jouw blog

Heb jij een website en ben je nog niet actief bezig met SEO? Begin daar dan zo snel mogelijk aan! Er zijn namelijk heel veel redenen om te starten met zoekmachineoptimalisatie. Goed gevonden worden in Google is heel complex en er zijn dan ook diverse SEO technieken. Eén daarvan is het schrijven van waardevolle content in de vorm van blogs en het daarin verwerken van relevante zoekwoorden. Weten hoe jij een goede SEO blog schrijft? Maak gebruik van deze 4 doeltreffende SEO tips.

SEO tips voor het schrijven van een goede SEO blog

1. Voer een zoekwoordenonderzoek uit

Om gevonden te kunnen worden door potentiële lezers of klanten is het allereerst belangrijk om vast te stellen hoe je gevonden wil worden. Op welke vraag willen jouw bezoekers een antwoord krijgen of welk product of dienst zoeken zij? Via de keyword planner van Google kun je vervolgens een zoekwoordenonderzoek uitvoeren, waarbij je de vraag aan de meest gebruikte zoekwoorden koppelt. Deze zoekwoorden ga je vervolgens verwerken in je blog.

2. Plaats je zoekwoorden correct

Het is belangrijk dat je de zoekwoorden op een juiste en natuurlijke manier in je blog verwerkt. Gebruik de zoekwoorden niet overmatig, want Google straft dit af. Zorg daarnaast voor een goede spreiding, waarbij je het zoekwoord in ieder geval in de eerste en laatste alinea noemt. Verwerk de belangrijkste zoekwoorden daarnaast in de titel en tenminste eenmaal in een tussenkopje. Vind je het moeilijk om zoekwoorden op de juiste manier in pakkende content te verwerken? Je kunt ook je SEO blogs laten schrijven door een daarin gespecialiseerd bedrijf.

3. Schrijf een meta-description

Wanneer je in Hoogle zoekt, worden de zoekresultaten allemaal op dezelfde manier getoond: eerst een dikgedrukte titel, met daaronder een beknopte omschrijving van de pagina. Deze korte omschrijving wordt meta-description genoemd en deze kun je bij het schrijven van een blog zelf invullen. Maak de lezer dus nieuwsgierig met een krachtig stukje tekst waarin je ook de belangrijkste zoekwoorden verwerkt.

4. Vul je blog regelmatig aan

Google zal blogs met veel waardevolle content belonen met een betere positie. Daarnaast is Google dol op nieuwe, actuele informatie. Schrijf dus zeer regelmatig een goede blog, zodat je interessant blijft voor zowel de lezer als Google. Let op: schrijf een blog niet met in je hoofd alleen de ranking. Je wilt met name goede, informatieve blogs schrijven. Vinden lezers je interessant, dan vindt Google dat immers ook!