20 januari 2022
marketing

Bovenaan in Google met deze SEO tips

Zoekmachine optimalisatie is en blijft een belangrijke manier om bezoekers te krijgen naar uw pagina. Vandaar hier enkele tips die u zeker in het achterhoofd moet houden bij het gebruik ervan. Volg deze tips om snel bovenaan in Google te komen.

Eerst en vooral is het belangrijk om content te creëren rond primaire en secundaire sleutelwoorden. Primaire sleutelwoorden zorgen ervoor dat de aandacht gehouden wordt op uw landing page. Secundaire sleutelwoorden omschrijven meer in detail het primaire en kunnen zo de lezer geïnteresseerd maken in uw content.

Ten tweede is het belangrijk om korte, beschrijvende URLs. te gebruiken. Dit wil zeggen minstens één van de sleutelwoorden te gebruiken. Voor SEO zullen de URLs gemakkelijk te begrijpen moeten zijn. Lezers van de pagina moeten op basis hiervan snel weten waar het over gaat. Tot slot moeten de URLs ook niet te lang gemaakt worden. Rond 60 karakters is voldoende. Vele zoekmachines kunnen lange URLs niet processen en zo zal uw pagina sneller naar beneden geplaatst worden.

Vervolgens moet er ook aandacht gehecht worden aan de snelheid van uw pagina. Meer bepaald aan de laadsnelheid van u pagina. Hoe langer een pagina nodig heeft om te laden, hoe minder geneigd een bezoeker is om de pagina opnieuw te bezoeken. Google PageSpeed Insights is een gratis SEO optie om de snelheid van uw pagina te testen. Deze tool zal een score op 100 geven waarbij 100 het snelste is. Verwijderen dus alles van de pagina dat voor het trage laden zorgt.

Tot slot helpt het zeker ook om originele content te schrijven. Zoekmachines zijn gebouwd om unieke content te herkennen. Zij die zoekmachine optimalisatie onder de knie hebben en originele content schrijven, hebben meer kans om hoger weergegeven te worden.

Houd deze tips zeker in het achterhoofd. U zult merken dat de clicks en return naar uw pagina snel verhogen. Kijk zeker ook naar wat uw concurrentie doet. Als zij hoger in ranking staan, kijk dan bijvoorbeeld naar welke sleutelwoorden zij gebruiken. Ga aan de slag met linkbuilden om de autoriteit van uw website te verhogen. Leer hieruit en blijf uw SEO steeds verbeteren tot een nieuwe, betere versie.

bovenaan in Google