24 oktober 2021

Creëer goede content met deze vijf stappen

Goede content creëren is ontzettend belangrijk. De focus moet gericht zijn op kwaliteit en niet op kwantiteit. Goede content moet doelgericht zijn en geplaats worden op het juiste medium. Op deze manier kan de juiste doelgroep bereikt worden. Een goede content strategie ontwikkelen, is een lastig proces. In dit artikel zullen verschillende tips aan bod komen om goede content te maken.

Gebruik een content management tool

Steeds meer bedrijven gebruiken daarom content managementsystemen die geschikt zijn voor verschillende websites. Zo heeft orange-juice.nl ook een content management tool: Umbraco CMS. Dit is een gebruiksvriendelijk content managementsysteem om het proces van het maken van waardevolle content efficiënter te maken. Er komen steeds meer hulpmiddelen op de markt om het content management te vereenvoudigen.

Tone- of voice

Het is belangrijk om de doelgroep van je product of dienst helder te hebben. Dan is de tone- of voice ook beter in te schatten. Spreek je een oude of jonge doelgroep aan en op wat voor manier is passend? Veel merken en bedrijven vervallen snel in een zakelijke schrijfstijl. Dit is echter vaak minder aantrekkelijk voor de lezer. Het is belangrijk om met content marketing de doelgroep aan te spreken en enthousiast te maken voor jou product of dienst.

De juiste woordkeuze

Een juiste verwoording is ontzettend belangrijk om de juiste doelgroep aan te kunnen spreken. Sommige woorden kunnen meer impact hebben dan andere woorden. Vooral woorden met een emotionele waarden zoals, hoop of liefde, kunnen erg effectief zijn om de aandacht van de lezer te trekken. Het is belangrijk om deze woorden goed in te zetten. Veel content campagnes worden als manipulatief ervaren als deze woorden met een verkeerde intentie worden ingezet.

Maakt de tekst makkelijk te scannen

Veel mensen scannen eerst een tekst voordat ze de volledige tekst lezen. Het is daarom extra belangrijk dat je pagina er overzichtelijk uitziet. Woorden en format, links moeten ervoor zorgen dat je content aantrekkelijk eruit ziet.

Creëer waardevolle content

Alle content heeft waarde. Echter is alle waardevolle content een belangrijk medium die je deelt waarbij je volgers jouw talenten , vaardigheden leren kennen. Dit kan zich in verschillende vormen uitdrukken zoals een wekelijks podcast of een relevante blogs, of een e-book met praktische informatie.