Online marketing is niet meer weg te denken

      Geen reacties op Online marketing is niet meer weg te denken

Al een hele tijd kennen we het internet, maar het internet heeft in de loop der jaren grote sprongen gemaakt in gebruik en content. Het is namelijk voor iedereen mogelijk om content te plaatsen op het internet en hierdoor is er veel gebeurt! Het internet heeft veel opgeleverd en draagt bij aan ons dagelijks leven. Creatieve programmeurs hebben websites gemaakt zoals facebook en twitter, maar ook bedrijven maken gebruik van het internet om hun bedrijf te promoten of via het internet producten te verkopen. Een bedrijf promoten via het internet heeft een eigen naam gekregen, namelijk online marketing en het wordt dan ook als dienst geleverd aan bedrijven die dat willen. Bureaus voor online marketing, zoals Think Online, zijn hier gespecialiseerd in. In dit artikel bespreken we kort wat enkele methodes van online marketing zijn.

Een bekende methode voor online marketing is het kopen en maken van advertenties op vaak bezochte websites of relevante websites. Deze relevante websites hebben een soortgelijk onderwerp als het bedrijf dat de advertenties wilt. Een goed voorbeeld hiervan is de verkoop van een product zoals hondenvoer als advertentie op een website van gecertificeerde fokkers die het hondenvoer merk ook gebruiken. Jouw bedrijf die het hondenvoer verkoop zal dan naamsbekendheid en bezoekers krijgen wanneer er op de advertentie wordt gechecked.

Een andere methode is het gebruik van social media marketing. Bij deze manier wordt er gratis een profiel gemaakt voor het bedrijf op bekende social media websites waar wekelijks of dagelijks interactie is met de klant. Hierdoor is het mogelijk om veel bezoekers te trekken.

De laatste methode die we bespreken is de zoekmachine optimalisatie. Voor deze methode wordt er rekening gehouden met het google algoritme dat keywords met website pagina’s linkt. Een consument zal in google bijvoorbeeld ‘auto kopen’ zoeken en het bedrijf dat het vaakst wordt geassocieerd met deze woorden zal dan bovenaan de zoekpagina verschijnen. Het is dan de taak voor een online marketing bedrijf om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf daar het meest mee geassocieerd wordt!