20 januari 2022

SEO, wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Iedereen die diensten wil aanbieden op het internet of online bepaalde producten wenst te verkopen heeft ongetwijfeld al wel eens gehoord over het begrip SEO. Vertaalt naar het Nederlands betekent SEO eigenlijk zoveel als het optimaliseren van je website of webshop voor de zoekmachines. Dat is bijzonder belangrijk. Alleen een website of webshop welke haar SEO volledig op orde heeft zal namelijk aanspraak kunnen maken op de beste posities in de belangrijkste zoekresultaten. Wil jij ook graag meer te weten komen over SEO en ontdekken hoe deze ook van belang kan zijn voor jouw online business? Dat is mogelijk op deze pagina!

Wat is SEO precies?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven heeft SEO betrekking met de vindbaarheid van je website in de zoekmachines. Enkele belangrijke partijen op dit vlak zijn natuurlijk Google, Yahoo en Bing. Op het ogenblik dat een potentiële klant een zoekopdracht uitvoert die rechtstreeks betrekking heeft tot jouw product, dienst of bedrijf spreekt het voor zich dat je dan zo optimaal mogelijk in beeld wil komen. Dat is uitsluitend mogelijk wanneer je er in slaagt om de beste posities in de zoekresultaten te bemachtigen. Dit is echter niet iets wat alleen jij wil, want ook je belangrijkste concurrenten liggen op de loer. Wil jij hen graag het nakijken kunnen geven? Dan zal je kunnen vaststellen dat het zo optimaal mogelijk toepassen van SEO in de praktijk van zeer groot belang is. 

Waarom is SEO tegenwoordig zo belangrijk? 

Het valt veel mensen op dat er enkele jaren geleden nog veel minder werd gepraat over SEO terwijl het tegenwoordig haast dagelijks aan bod komt. Hoe komt dat precies? Zeer eenvoudig. Vroeger was de nood aan een doorgedreven SEO een stuk kleiner ten opzichte van vandaag. Dit is het gevolg van het feit dat de concurrentie op het internet natuurlijk behoorlijk explosief is toegenomen. Er zijn tegenwoordig veel meer bedrijven die online hun diensten aanbieden en die willen allemaal net als jou de belangrijkste posities in kunnen nemen. Door ervoor te zorgen dat zoekmachines jouw website of webshop zo optimaal mogelijk kunnen indexeren heb jij ten opzichte van je belangrijkste concurrenten altijd een mooi streepje voor. 

Hoe kan ook jij SEO gaan toepassen?

Feit is dus dat je voor het in kunnen nemen van de belangrijkste posities in de zoekresultaten altijd rekening zal moeten houden met het toepassen van SEO, maar hoe doe je dat precies? Eigenlijk bestaat SEO in twee verschillende vormen. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen: 

  1. On-page SEO; 
  2. Off-page SEO; 

Het toepassen van on-page SEO gebeurt zoals de naam reeds laat vermoeden op de website zelf. Onderschat echter ook zeker niet de meerwaarde van off-page SEO. Elke waardevolle, relevante link die je naar jouw website kan verzamelen betekent als het ware een positieve stem. Heb je voldoende positieve stemmen verzameld? Dan kan dat ervoor zorgen dat jouw positie in de zoekresultaten meteen een mooie meerwaarde zal laten optekenen. Is het hele SEO gebeuren voor jou toch nog een beetje Chinees? Dan is het te allen tijde de moeite waard om ervoor te kiezen om jouw SEO-werkzaamheden uit te besteden aan een echte expert. Het team experts van www.beyonit.nl helpt je hier graag bij.