20 januari 2022

Tips voor de optimalisatie van je SEO

Om meer bezoekers naar je website te ‘lokken’, is het van belang dat je SEO goed geoptimaliseerd is. Als je hier hulp bij nodig hebt, zou je een marketingbureau in kunnen schakelen, zoals Green Creatives. Toch kun je zelf ook al een hoop doen. In dit artikel vind je een aantal tips voor hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Erachter komen wat goede zoektermen zijn

Om je website te optimaliseren, is het handig om erachter te komen welke zoektermen relevant zijn. Als je een website met sportkleding hebt, wil je het liefst gevonden worden op relevante zoektermen, zoals sportschoenen, hardloopschoenen of sportshirts. Met Google Keyword planner kun je kijken waar mensen het meest op zoeken, om zo te bepalen welke woorden je het best kunt gebruiken om je pagina’s te optimaliseren.

Verspreid je zoektermen

Als je eenmaal goede zoektermen gevonden hebt, is het belangrijk dat je deze verspreid over de gehele pagina. Wel kun je de term het best iets meer inzetten aan het begin van je pagina en loont het om deze af en toe cursief of vetgedrukt te maken. Opsommingen doen het ook goed. Zorg er echter voor dat je niet overdrijft, het is ook weer niet de bedoeling dat de hele pagina gevuld is met je zoekterm.

De lengte van je teksten

Om je pagina te optimaliseren voor zoekmachines, heeft deze relatief veel ‘body’ nodig. Zorg ervoor dat je tekst lang genoeg is, maak gebruik van koppen en tussenkoppen en zorg voor een overzichtelijke lay-out. Gebruik afbeeldingen en zorg ervoor dat de belangrijkste informatie bovenaan de pagina komt te staan. Als je niet zo goed bent in het maken (of onderhouden) van websites, zou je dit uit kunnen besteden. Je zou bijvoorbeeld een website kunnen laten maken in Amsterdam, zodat je je kunt richten op andere zaken.