19 januari 2022

Wat is een freelance SEO specialist?

Om antwoord te geven op deze vraag is het goed om eerst te kijken wat SEO in het algemeen is. SEO staat voor Search Engine Optimization en letterlijk vertaald betekent dat zoekmachineoptimalisatie. Dit specialisme richt zich op het verbeteren van vindbaarheid voor websites in de zoekmachines. Ze optimaliseren dus eigenlijk de website voor zoekmachines zoals Google en Bing. 

Er kunnen verschillende optimalisaties uitgevoerd worden zoals de content, de linkstrategie of paginastructuur. Deze optimalisatie slag wordt vaak bepaald door een SEO specialist. Deze persoon weet dus hoe het werkt. Een freelance SEO specialist is eigenlijk niks anders, alleen werkt deze freelance. Een SEO specialist inhuren doe je dus vaak met een freelancer, omdat je hem of haar inhuurt. 

Uiteindelijk is het doel van een SEO specialist om zo hoog mogelijke posities te behalen op zoekresultaten met de website waar hij of zij voor werkt zodat er meer organisch verkeer naar de website getrokken wordt. Dit wordt organisch verkeer genoemd, omdat dit op een organische manier gebeurt. Er wordt niet betaald zoals bij advertenties gebeurd. Uiteraard kost SEO indirect wel geld, je moet namelijk de SEO specialist inhuren en het uitvoeren van zijn of haar adviezen zal ook niet gratis zijn. Toch zullen deze optimalisatie voor de lange termijn meer op kunnen leveren.

Ben je op zoek naar een freelance SEO specialist? Bekijk dan eens de links in dit artikel. Je vindt daar interessante informatie over een echte SEO specialist. Heb je vervolgens nog vragen? Je kunt deze altijd bij de desbetreffende partij stellen.