28 november 2021
Seo

Wat is linkbuilding en hoe werkt het?

Het is voor een bedrijf tegenwoordig ontzettend belangrijk dat je goed vindbaar bent op het internet. Wanneer mensen zoeken naar een dienst of product, doen ze dat steeds vaker op het internet. Het is dus goed om te zorgen dat je hoog in de zoekresultaten staat, en dat doe je onder andere met linkbuilding.

Google

Waarom is die positie zo belangrijk?

Wanneer iemand zoekt naar een product of dienst op het internet, dan bekijken ze meestal het eerste zoekresultaat, het tweede, en misschien het derde. Vanaf het tweede zoekresultaat wordt al steeds minder gekeken en als je onderaan staat wordt er amper naar je website gekeken. Je wil dus zeker op die eerste pagina staan en het liefste zo hoog mogelijk. Anders heb je weinig aan je website.

linkbuilding in Nederland

Waarom linkbuilding?

Er zijn talloze manieren om die positie in Google te veranderen. Je kunt allereerst betaald adverteren bij Google zelf. Ze zetten je dan automatisch bovenaan in de resultaten, op basis van hoeveel je betaalt. Hoe meer mensen op die positie willen staan met jouw zoekwoord, hoe duurder het is. Er zijn gelukkig ook andere manieren om een goede positie te krijgen en een van de meest gebruikte methoden is linkbuilding.

Linkbuilding bestaat uit het verspreiden van links naar jouw website op andere plekken op het internet. Dat gebeurt in blogs maar ook in advies websites en andere vormen. Hoe meer betrouwbare links er zijn naar jouw bedrijf, hoe groter de kans dat je hoger in Google komt