28 november 2021
workstation

Workstation: het werkpaard onder de computers

Wist je dat er allerlei soorten computers zijn? Dan bedoelen we niet zowel de pc als de laptop maar speciale, extra zware computers voor zwaar gebruik. We noemen dit de workstation. De workstation wordt ook wel vergeleken met het werkpaard. Een normaal paard is ook sterk maar een werkpaard is speciaal getraind in het tillen van de zwaarste lasten. Hetzelfde geldt voor een workstation.

workstation

Zware programma’s

Misschien werk jij wel met veel verschillende programma’s gebaseerd op AI. Dan weet je als geen ander dat zware software echt niet gaat draaien op die zielige laptop die je van je werkgever krijgt als je net in dienst komt. Je hebt een sterke, zware pc nodig. Oftewel: je hebt een workstation nodig. 

Aangepast op je wensen

Een workstation is duurder dan een normale pc. Gek is dat niet want een workstation kan simpelweg meestal meer dan een normale pc. De workstation wordt aangepast op jouw wensen als gebruiker. Het is dus in feite een op maat gemaakt product. Elke computer heeft eigen specificaties en dat betekent dat je ook niet zomaar een computer de beste of de slechtste kunt noemen. Dat hangt allemaal af van wat je ermee wil kunnen en doen.

workstation

Een workstation kopen

Een workstation is een investering. Houd daar rekening mee. Het is nu eenmaal een apparaat waar je veel geld in moet stoppen. Maar dan heb je ook wat. Een workstation hoef je bijvoorbeeld echt niet elk jaar te vervangen.