Xd to html: hoe zet je deze bestandsvormen over?

Een bestandsvorm overzetten in een andere: het kan. Sterker nog, het wordt ons in sommige gevallen vrij simpel gemaakt. Er zijn online gratis converters die je soms al uit de brand helpen. Xd to html overzetten is echter wat ingewikkelder. Het is niet ongekend dat mensen dit uitbesteden, al zou je het zelf ook kunnen proberen.

Wat is xd?

Om te begrijpen hoe dit overzetten gebeurt, moet je eerst weten wat xd is. De afkorting zie je als .xd aan het einde van een bestandsnaam staan en het betekent dat dit bestand is gemaakt in Adobe XD, een vrij nieuw programma. Het zorgt ervoor dat je snel prototypes van websites en apps kunt bouwen, zonder al te veel gedoe. De afkorting xd staat voor Experience Design en is speciaal voor designers ontworpen. Dit programma maakt het mogelijk om zonder programmeerkennis een ontwerp te ontwikkelen. Je kunt zo bijvoorbeeld een teller terug laten komen op je website, en het aanpassen ervan is simpel.

HTML

Overzetten naar html

Html is een programmeertaal. Sterker nog, het is waarschijnlijk een van de meest gebruikte programmeertalen. Je kunt in Adobe allerlei gave interactieve prototypes maken, maar soms is het toch nodig die toffe designs over te zetten naar html code om het te implementeren in je website. Heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Dan kun je zelf aan het puzzelen gaan. Er zijn echter ook bedrijven die je hierbij helpen: zij hebben de expertise in huis om de klus snel voor je te klaren.